Træfældning

Fældning

Når jeg skriver fældning fra jord, mener jeg en traditionel fældning som vi alle kender det. Denne metode bruger jeg hvor der er mulighed for at træet kan fældes på normal vis, uden risiko for at forvolde skader. Der er flere der har spurgt om der er en fast tid på året hvor man bør fælde sit træ, min holdning er at det er der ikke.faeldning stort trae

Brænde

Skal man bruge sit træ til brænde, er der selvfølgelig noget om vandprocenten i brændet. Der kan jo være tider på året hvor der er mere vand i træet. Det skal måske tørre lidt længere, men omvendt er der jo også forskellig tørretid afhængig af træsorten. Min holdning er at man ikke skal tænke så meget over det, men gøre det når det passer ind i sin agenda.

Træer i skel

Det sker at naboer ikke altid har samme holdning til om et træ skal fældes. Som hovedregel, og også min personlige holdning, er at man bestemmer over sin egen grund og ejendom. Der er selvfølgelig ingen grund til at blive uvenner over en fældning af et træ. Det er ikke altid lykken at trumfe sine ting igennem.

Har du et træ i skellet som der er uenighed om, er det derfor vigtigt at sætte sig ind i reglerne omkring dette inden du kontakter din træfælder - måske kan en beskæring være løsningen. Der er også eksempler hvor naboen har doneret et frugttræ til gengæld for en fældning etc..

Jeg skal ikke være moralens prædiker, men jeg vil gerne være del i gode oplevelser, ikke dårlige. For mere information omkring emnet, kig på hegnsloven - husk at komme tilbage til www.sorens-service.dk når du har fundet hvad du søgte.

Træfældningsmetoden

Ved en traditionel fældning vil det vigtigste udstyr, udover sikkerhedsudstyr, være sav, kiler og økse/hammer. Fældesnittet bestemmer retningen (såfremt træet står flot og ikke snor sig eller vokser skævt). Når fældningen er påbegyndt og fældesnittet er udført, vil næste del være ar begynde snittet bagfra.

Når saven er lidt inde, kan der isættes en kile. At bruge kile til træfældningen gør at træet ikke "sætter sig" og derved vælter den modsatte vej. Som ekstra sikkerhed kan der sættes en topsnor hvis omstændighederne tillader at få den derop. Denne metode er god som en tryghed eller lige give det sidste træk i den rigtige retning.faeldning traditionel simpel skov

Det kan godt være at det er en simpel fældning, men der er folk der kommer tilskade hvert år over ting som er simple. Jeg bruger gerne lidt ekstra tid på at rydde grene og andet omkring træets fod. Når et stort træ knirker og gør klar til at falde, er det ikke tid at snuble. Selvom det er en simpel fældning vægter jeg sikkerheden højt.

Træet er fældet

Når træet så ligger på jorden, vil jeg gå igennem og afgrene det. Alt efter aftale med kunden, skærer jeg det i håndtérbare stykker og lægger grene for sig.

Håber du fik et lille indblik i hvad dagen bringer ved en traditionel fældning.

Gå til kontakt

 

Du kan læse mere om sikkerheden ved denne metode, hvis det har din interesse.