Træfældning

Træfældning generelt

Når først man har besluttet at træet skal væk, er næste trin at finde den rigtige til opgaven - og ikke mindst den rigtige pris. Der kan være mange grunde til at få en professionel træfælder til at udføre en fældning, ikke mindst når der er tale om topkapning.

En af de gode grunde til at få en professionel træfælder ud, er at vi er fortrolige med at håndtere en motorsav. Man skal ikke have noget specielt kursus for at betjene en almindelig motorsav, men vi kender alle til situationer hvor vi mister "føling" med de ting vi ikke gør så tit - følelsen; "hvordan var det lige?" kan de fleste nikke genkendende til. Saven har måske også stået i skuret uden den store vedligholdelse, kæden er måske ikke lige slebet og man mangler måske også lidt sikkerhedsudstyr, men det går jo nok! - Husk, at der er tit store kræfter på spil og det er ikke altid det er værd at gøre det selv.topkapning sorens service2

Er du typen som også gerne vil være en del af fældningsprocessen, så er der måske mulighed for at være en del af træfældningen med din egen motorsav og samtidig spare lidt penge. Ligeledes kan man som fremtidig kunde også vælge at klargøre opgaven så den er lige til at gå til. Det vil selvfølgelig gøre træfældningen nemmere hvis de ting der kan flyttes under træet er flyttet på forhånd. Eventuelt kan man rydde grenaffald og andet som måtte ligge under træet, således at det er nemt og sikkert at komme til for mig. Hvis disse ting er optimale, vil jeg naturligvis se en mindre opgave foran mig, og derfor vil det typisk have betydning for tilbudet.

Træfældning ved topkapning

Topkapning, eller klatring om man vil, bliver brugt hvor træet ikke kan fældes på normal vis ved hjælp af fældesnit og fældekam. Træfældnings prisen kan variere meget. Det er naturligvis dyrere at hyre en uddannet træfælder til topkapning når forsikring og sikkerhed skal være på plads.

Træfældning med lift

En anden mulighed er at fælde det store træ med lift. Er pladsen til det, og er det mere hensigtsmæssigt gundet omstændighederne, kan det være den rette løsning at leje en lift til træfældningen. Det er altid en vurderingssag, men man kan forestille sig steder, eksempelvis kirkegårde, hvor det er bedst med denne metode. Vælger vi en lift til din træfældning, selvfølgelig i samråd med dig som kunde, vil liftlejen også skulle dækkes ind og det kan derfor forventes at slutprisen er det højere.

Det er dog vigtigt at have i tankerne at der er store krafter på spil, også dine værdier i form af terasse, hus, sommerhus etc., og det er derfor vigtigt at træfældningen foregår på den mest hensigtsmæssige måde. Liften kan i nogle tilfælde endda tjene sig selv ind i form af sparet tid og unødig risiko.

Der er tidspunkter hvor træfældning med lift er den eneste rigtige metode, og det er ved risikotræer hvor der ikke er sunde træer omkring hvor jeg kan sikre mig med livlinen. Eksempelvis kastanietræer kan til tider være udfordrende da de ikke altid er sunde inden i. Ved brug af lift til træfældningen af et stort kastanietræ, vil jeg som træfælder have fuld kontrol over situationen og træet kan saves ned i mindre stykker så der er styr på det.traefaeldning tilbydes sorens service

Træfældning og træbeskæring

Træbeskæring er et kapitel for sig selv. I visse tilfælde, hvor man kan skåne det tilbageværende træ, kan dette ordnes med sporer. Det vigtige ved beskæring er at barken ikke bliver skadet for meget, derfor er en pris på træbeskæring typisk dyrere end en pris på træfældning. Det kræver en viden om de forskellige teknikker der bliver brugt til træfældning, og ikke mindst det rigtige udstyr. Jeg vil våge den påstand at det er nemmere at træklatre med sporer hvor man står godt fast overalt i det store træ, end at skulle planlægge sig ud af hver enkelt lille gren uden sporer. Husk dette så De ikke bliver skræmt af den træfældnings-pris De modtager.

 

Træfældning opsummering

Prisen på træfældning er en vigtig faktor som betyder noget for dig som kunde. Sikkerheden, så du får en positiv oplevelse af træfælderen og fældningen - og ikke mindst beholder dine værdier intakt, bør også være en stor faktor - men husk nu, som med så mange andre ting, får man tit hvad man betaler for. Jeg ser frem til at kunne tilbyde min service og komme og fælde dit træ.

traefaeldning tilbydes sorens service 22502262

"Det er i min største interesse at få tilfredse kunder og jeg betragter vores første møde som begyndelsen til mange træfældninger i årene der kommer - både ved dig og din omgangskreds"

Du burde nu være godt rustet til at modtage din bindende faste træfældningspris med eller uden topkapning.

Gå til kontakt